زعفران دارای انواع مختلفی است. از سوی دیگر با توجه به خواص و فواید منحصر به فرد آن در سراسر دنیا مصرفکنندگانی دارد. بیشترین درصد تولید این ادویه گرانبها متعلق به ایران است. نکته مهم است که مانند تمام کالاها شرایط صادرات آن متفاوت است. به بیان دیگر زعفران صادراتی دارای شرایط متفاوت و ویژهای در مقایسه با نمونههایی است که داخل کشور توزیع میشوند. با نوآوران صباح گیتی همراه باشید تا به بررسی شرایط لازم جهت صادرات زعفران بپردازیم.
چه شرایطی برای زعفران صادراتی تعریف شدهاند؟
صادرات کالا دارای شرایط تعریف شده است. علاوه بر آن باید در نظر گرفت که کشور مقصد نیز شرایط دارد، این شرایط در واقع قوانین نانوشته صادرات هستند. زعفران صادراتی باید دارای تاییدیههای بهداشتی و استاندرادهای جهانی باشد. جهت تولید، فروش و صادرات کالاهای غذایی لازم است موارد بهداشتی و قوانین مشخص شده در سازمان استاندارد ایران و جهان بررسی شود. استاندرادها پس از بررسی و تایید امکان فروش و صادرات را میدهند. این استانداردها به صورت دورهای صادر میشوند و جهت ادامه فعالیت نیاز به تمدید و تایید مجدد دارند. زعفران قانع در حال حاضر چند نمونه از این استانداردها را به دست آورده و برای گرفتن باقی آنها نیز در حال فراهم کردن شرایط تعیین شده، میباشد. آزمایشات بهداشتی نیز در شرایط فروش داخلی به صورت دورهای و تصادفی مورد بررسی و آزمایش قرار میگیرند. در مورد نمونههای صادراتی آزمایشات در هر صادرات انجام میشوند. نوآوران صباح گیتی در هر دوره از صادرات خود این آزمایشات را با بهترین پاسخها پشت سر گذاشته است. لازم به ذکر است که نوآوران در کارخانه قانع به صورت دورهای خود این آزمایشات را تکرار میکند. این موارد به صورت قوانین درآمدهاند. در صورتی که شرکت صادر کننده هر کدام از آنها نداشته باشد یا موفق به تمدید آنها نشود، نمیتواند فعالیت کند. جدا از شرایطی که در بالا بیان کردیم قوانین نانوشتهای نیز جهت تولید کالای صادراتی به ویژه زعفران صادراتی وجود دارد. در ادامه برخی از این موارد را بیان خواهیم نمود.
شکل ظاهری زعفران مناسب برای صادرات چه تفاوتهایی دارد؟
زعفران دارای اشکال و انواع مختلفی است. این اشکال و انواع با توجه به بخشی از کلاله گل که جدا و خشک شده تعریف میشوند. کلاله دارای دو قسمت است. قسمت قرمز رنگ که در حدود سه سانتیمتر بالای کلاله را شامل میشود و قسمت نارنجی یا سفید که در حدود یک سانتیمتر پایانی را در برمیگیرد. قسمت پایانی به ریشه شهرت دارد. سرگل: یک سانتیمتر ابتدایی و قرمز رنگ کلاله است. این مدل گرانترین نمونه است. سوپر نگین: سه سانتیمتر ابتدایی و سرخ کلاله را دارد. در واقع تنها بخش سرخ رنگ کلاله را شامل میشود. زعفران سوپر نگین با دستگاه و به روشهای خاص خشک شده و شکل صاف و بدون شکستگی دارد. نگین: مانند نمونههای سوپر نگین است با این تفاوت که در خشک کردن آن دقت کمتری میشود. برخی کلالهها ممکن است قسمتی از ریشه را نیز داشته باشند. همچنین در بین رشتههای خشک شده ممکن است شکستگی یا خمیدگی دیده شود. پوشال: کل کلاله، قسمت ریشه و قسمت قرمز رنگ را دارد. صاف و بدون خمیدگی خشک میشود. دسته: در این مدل کلالههای کامل، بدون برش به شکل دسته درآمده و به شکل دسته خشک میشوند. این نوع خشک کردن باعث میشود تقریبا تمام کلالهها دارای خمیدگی باشند. پودر: زعفران را به شکل آسیاب شده و پودر در میآورند. در بین نمونههای بالا زعفران نگین، سوپر نگین و سرگل بیش از سایر مدلها قابلیت صادرات و فروش در بازارهای خارجی را دارند. به بیان دیگر این سه نمونه را میتوان زعفران صادراتی نامید. نوآوران صباح گیتی به عنوان یکی از بهترین صادرکنندگان این ادویه، ادعا میکند که از تمام نمونههای فوق بهترینها را در اختیار مشتریان خود قرار میدهد.
آیا زعفران صادراتی نیاز به بستهبندی ویژهای دارد؟
باید اعتراف کنیم که ایران در صنعت بستهبندی بسیار ضعیف است. زعفران صادراتی باید دارای بستهبندیهایی باشد که نه تنها به لحاظ حفظ خواص آن کاربردی باشند، بلکه زیبایی لازم جهت جلب نظر مشتریان خارجی را داشته باشند. اگر قصد صادرات به صورت فله و عمده دارید، بهتر است بدانید عموما شرکتهای خارجی این ادویه گرانبها را از ایران به صورت عمده با قیمت پایین خریداری میکنند. هدف از این خرید بستهبندی در سطح جهانی و صادرات و فروش آن در بازارهای بینالمللی است. اگر به دنبال موفقیت در بازارهای جهانی هستید، به بستهبندی فکر کنید. قطعا دیدهاید که طلای سرخ ایرانی در کشور به صورت بستههای پلاستیکی به فروش میرسد. نمونههایی که در بستههای شکیل با ظرفهای فلزی، پلاستیکی یا شیشهای هستند، به عنوان بستههای لوکس بیشتر کاربرد هدیه و سوغات دارند. اجازه دهید همینجا تاکید کنیم که بهترین ظروف جهت نگهداری زعفران ظروف فلزی و شیشهای هستند. اگر به اطلاعات بیشتری در این مورد نیاز دارید به مقاله ظروف نگهداری زعفران مراجعه کنید. استانداردهای جهانی صادرات مواد غذایی در بستههای پلاستیکی را ممنوع اعلام کردهاند. این در شرایطی است که این بستهها در کشورهای اروپایی و بازارهای بینالملی فاقد طرفدار و مشتری است. زعفران صادراتی نیاز به داشتن بستهبندی در خور صادرات دارد.
کیفیت زعفران صادراتی چگونه تعیین میشود؟
در تمام دنیا زمانی که محصولی جهت صادرات انتخاب میشود، معرف کشور مبدا خواهد بود. به همین دلیل عموما بهترین نمونههای یک محصول صادر میشوند. معیار سنجش زعفران قیرات نام دارد. قیرات در آزمایشگاههای معتبر سنجیده میشود. نتایج این آزمایشات با پیشوندهای ممتاز، درجه یک، درجه دو و درجه سه مشخص میشود. نمونههای درجه یک و ممتاز جهت صادرات انتخاب میشوند.
کلام آخر
نمونه صادراتی گرانترین ادویه جهان باید دارای کیفیت بالا، ظاهر شکیل و بستهبندی ایمن و جذاب باشد. به طور خلاصه میتوان گفت زعفران صادراتی نمونههای سرگل، سوپر نگین و نگین با کیفیت ممتاز و درجه یک در بستهبندیهای تایید شده استانداردهای جهانی است. جهت صادرات قوانین نوشته و نانوشتهای وجود دارد. باید همه یا اکثر آنها را رعایت کنید تا بتوانید ادعا کنید که کالای شما صادراتی است یا توانایی رقابت با نمونههای صادراتی را دارد. نوآوران صباح گیتی ادعا میکند بهترین نمونههای صادراتی را دارد. همچنین با کمال افتخار بهترین و با کیفیتترین نمونه زعفران صادراتی را برای فروش داخلی عرضه کرده است.
سوالات متداول
1) چه زعفرانی را میتوان صادر کرد؟ نمونهای با کیفیت بالا که به تایید آزمایشگاههای معتبر بینالمللی و سازمان استاندارد جهانی رسیده باشد. 2) زعفران صادراتی با نمونههای داخلی تفاوت قیمت دارد؟ خیر، چنانچه نمونههای داخلی را با کیفیتهای بالا و در بستهبندیهای شکیل و کاربردی بخرید، قیمت مشابهی پرداخت خواهید کرد.